Persoonlijk bericht van de oprichter Arjan Koen

Als oprichter van HAKA heb ik een belangrijke mededeling. Tweeëneenhalf jaar nadat wij de deuren van de eerste saladebar van Delft — en de eerste glutenvrije saladebar van Nederland — openden, is het namelijk tijd voor een nieuwe stap. Wij gaan verder als gezonde cateraar.

Ondanks dat ik van elke minuut van het HAKA-avontuur geniet, voelde ik al een tijdje aan dat ik er op lange termijn niet genoeg voldoening uit ga halen. Ik ben een horecaman in hart en nieren. Het meeste geniet ik van de gezelligheid met gasten. Ik leef ervan op als ik mensen blij kan maken. Met eten en drinken, maar bovenal met service. In de saladebar merk ik dat daar niet voldoende ruimte voor is. Bestellingen worden nu opgehaald of bezorgd. Negen van de tien klanten zie of spreek je niet. En dat contact mis ik.

Wij hebben ruim de tijd genomen om na te denken over de juiste beslissing en hebben nu de knoop doorgehakt. Wij zien een enorme groei in gezonde catering en het is voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om mij hierop te storten.

Familie
We gaan hierbij nog nauwer samenwerken met Hills & Mills om de regio Delft nog beter te kunnen voorzien van gezonde catering. Met deze beslissing wordt de saladebar op de Wijnhaven overbodig. Daarom zal vrijdag 16 februari de laatste dag zijn. Daarna sluiten wij de deuren en komt dit pand te huur te staan.

Gluten
Vanwege de samenwerking met Hills & Mills zal de keuken niet meer 100% glutenvrij zijn. Het is jammer dat we hiermee niet meer de mensen met een glutenallergie kunnen bereiken. Toch is er ook een hele grote groep mensen die niet glutenvrij of glutenarm eet vanwege een allergie, maar vanuit een (gezonde) levensstijl. Deze mensen kunnen we gelukkig gewoon blijven bedienen.

Vooruitkijken
Vrijdag 16 februari 2018 konden onze gasten voor het laatst hun favoriete salade bestellen. Met de focus op catering zullen wij nieuwe stappen zetten om het aanbod verder te innoveren. We gaan ons richten op het hogere segment en zullen meer service gaan bieden. Ook wordt de kaart uitgebreid met shared dinners en zijn er plannen voor een mobiele saladebar.

Dankjewel!
Dankzij jou mogen wij dit grote HAKA-avontuur meemaken. Wij zijn enorm dankbaar voor alle gasten die wij blij hebben mogen maken. We kijken uit naar de volgende stap. Wie weet verzorgen wij binnenkort wel jouw gezonde catering. Tot snel!